Since 1919

Sytse Oegema geslaagd: vijfde generatie aan de slag bij Oegema Transport 

12-06-2023 |

Trots zijn we op onze Sytse! Sytse Oegema is cum laude geslaagd voor de masteropleiding informatica aan de Rijks Universiteit Groningen. Vorige week ontving hij zijn diploma voor de opleiding Computing Science – Software Engineering and Distributed Systems. Sytse was tijdens zijn studie al betrokken bij de IT ontwikkelingen binnen Oegema Transport en is sinds april werkzaam als proces coördinator op de afdeling Logistic Engineering. Sytse is de eerste van de drie broers in de vijfde generatie Oegema die na het behalen van zijn diploma bij het familiebedrijf aan de slag gaat.

Opleiding Computing Science

Sytse heeft een Bachelor- en Masteropleiding Computing Science gevolgd aan de Rijks Universiteit Groningen. In de Bacheloropleiding wordt de basis van softwareontwikkeling behandeld samen met wiskundige problematiek, logica en statistiek. Tijdens zijn Bachelor onderzoek heeft Sytse gekeken naar een blockchain toepassing voor het opslaan van medische gegevens die voldoet aan moderne veiligheids- en privacy eisen. In de Master verschoof de focus naar moderne grootschalige en modulaire softwaresystemen. Hierbij werd niet alleen aandacht besteed aan de technische invulling en ontwikkelingen van zo’n systeem, maar ook het opzetten en beheren van het ontwikkelproces. Daarnaast heeft Sytse vakken gevolgd over machine learning en artificial intelligence. Hij heeft de Master afgerond met een onderzoek naar batch verwerking binnen bedrijfsprocessen met een geautomatiseerde Function-As-A-Service oplossing.

Ontwikkeling van het platform Oegema Group Data Platform (OGDP)

Sytse is drie jaar geleden begonnen op de IT-afdeling van Oegema. In die drie jaar heeft de afdeling de overstap gemaakt naar een moderne software omgeving het Oegema Group Data Platform (OGDP). Met het OGDP kan Oegema zelfstandig software ontwikkelen die helpt bij het innoveren en verduurzamen van onze processen. Daarnaast biedt het eigen platform flexibiliteit voor onze eigen processen en de processen van klanten en partners. Het OGDP vormt een stabiele basis om de komende jaren logistieke processen te verbeteren en te combineren met moderne technieken en analyse mogelijkheden.

Terug naar overzicht