Since 1919

Duurzaamheid

We zijn een familiebedrijf dat gedreven is op het leveren van kwaliteit en efficiency in de logistiek.
Dit doen we al meer dan 100 jaar en willen we graag nog meer dan 100 jaar blijven doen.

We verduurzamen onze activiteiten om onze impact op het milieu te verkleinen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.
Dit doen we met elektrische vrachtwagens, duurzame gebouwen en door onze mensen op te leiden.

Windenergie

Oegema Logistics+ heeft de ambitie om in 2030 100% duurzame transport aan te bieden in Nederland. Om deze ambitie waar te kunnen maken, zal het energieaanbod ook moeten groeien. Oegema maakt al gebruik van zonne-energie. Doordat de vraag naar duurzaam vervoer blijft toenemen, wordt er nu ook gekeken naar de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van windenergie.

Lees Meer

Elektrische voertuigen

In 2020 is de eerste elektrische truck bij Oegema gaan rijden. Vandaag de dag heeft Oegema 10 elektrische bakwagens en 3 elektrische trekkers.

De nieuwste elektrische bakwagen kan meer dan 500 km rijden op een accu-lading. Deze generatie elektrische vrachtwagens zijn geschikt voor 80% van het vervoer dat Oegema uitvoert. Oegema blijft het aantal elektrische vrachtwagens de komende jaren dus uitbreiden. Het doel is om dit aantal te laten groeien naar 100 elektrische trucks in 2030.

Al deze wagens moeten worden voorzien van energie. Door de aanhoudende uitdagingen op het energienetwerk is Oegema continu aan het kijken naar oplossingen om het elektrische wagenpark te kunnen voorzien van energie.

Duurzaam Laadplein

Eind 2023 is er op de vestiging in Dedemsvaart een laadplein gerealiseerd. Op het snellaadplein bij Oegema worden de elektrische trucks met zonnestroom opgeladen.

Door het opslaan van zonnestroom in accu’s is het mogelijk om ook ’s avonds en ‘s nachts op te laden met eigen opgewekte stroom. De accu bevat 3 MWh aan energie en dat is genoeg om 10 elektrische trucks op te laden. Er kunnen meer voertuigen worden opgeladen met stroom van het net.

Het laadplein is overdag publiek beschikbaar voor elektrische voertuigen. Ook consumenten kunnen hun elektrische auto in Dedemsvaart snel opladen met een lader van 360 kW.

Duurzaam onderweg naar 2030

Oegema blijft groeien met groene voertuigen. Zo wordt in het begin van 2025 in Geleen ook een laadplein ontwikkeld voor elektrische vrachtwagens.

In 2025 zullen er nog zo’n 20 elektrische voertuigen bijkomen en komt het totaal aantal elektrische trucks op 30 te staan. Dit aantal zal blijven groeien, zodat in 2030 honderd elektrische voertuigen ingezet kunnen worden om duurzaam vervoer in heel Nederland te kunnen organiseren.

Zonne-energie

Oegema maakt sinds 2016 de eerste stappen. In dat jaar werden de eerste zonnepanelen op de daken geplaatst. Sinds die tijd is het zonnepark uitgegroeid tot 15.000 panelen.

In 2023 zijn er 3300 zonnepanelen geplaatst op ons nieuwe warehouse in Dedemsvaart. Deze zonnepanelen zijn gekoppeld aan accu’s bij ons laadplein waardoor wij ook ’s avonds en ’s nachts gebruik kunnen maken van zonnestroom.