Since 1919

Logistic Engineering

Als logistiek specialist hebben we reeds veel ervaring met tal van logistieke uitdagingen. Ons team van  business analisten probeert een passende oplossing te vinden voor uw uitdaging. Daarbij putten ze uit kennis, ervaring en onderzoek. Onze IT-specialisten werken de oplossing vervolgens uit.

Kom ons team versterken! Kijk op onze recruitment pagina voor de open staande vacatures of solliciteer direct via het formulier.

Software Engineering

We hebben een eigen team met software ontwikkelaars en project begeleiders. Hiermee houden wij de regie in eigen hand en kunnen we onze software applicaties naar wens inrichten. Ons team gebruikt moderne technieken om frontend, backend en integratie applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties worden in onze organisatie gebruikt om logistieke processen te waarborgen en te verbeteren.

Sinds 2020 is ons IT team bezig met het ontwikkelen van een eigen platform, het Oegema Group Data Platform(OGDP). Lees hier meer over het OGDP.

Business Analyse

Van al de processen die we uitvoeren verzamelen we data. Dit doen we door onze trucks te volgen via een boordcomputer, door alle goederen in het warehouse en crossdock te scannen en door digitale communicatie met klanten en partners automatisch te verwerken. Onze business analisten combineren al deze informatie met behulp van data analyse technieken. Met deze analyses scoren wij onze Kritische Prestatie Indicatoren(KPI’s). Hiermee monitoren wij onze processen en kunnen we afwijkingen in processen snel detecteren.

Onze business analisten werken veel samen met onze klanten en partners. Zo werken zij bijvoorbeeld KPI’s uit naar de specifieke wensen van klanten en partners.

Het nieuwe Oegema Group Data Platform(OGDP) vormt een goede basis om extra informatie te verzamelen en te analyseren voor business doeleinden.

Integratie Specialist

Ons IT team is gespecialiseerd in het ontwikkelen van allerlei logistieke systemen en doet dit al ruim 20 jaar. In al die jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met verschillende systemen in de logistieke sector en hebben wij een flink aantal digitale koppelingen ontwikkeld met klanten en partners. Wij denken graag met onze klanten en partners mee over de beste oplossing voor (digitale) problemen.

Wij gebruiken het standaard Open Trip Model om data uit te wisselen met externe systemen.

 

Systeem Beheer

Naast het onderhouden en ontwikkelen van onze eigen software, hebben wij ook eigen hardware om deze software op te draaien. Dit geeft onze volledige flexibiliteit over de opzet en inzet van onze systemen. Hiermee hebben we ook de kennis in huis voor het opzetten en onderhouden van een modern IT systeem dat schaalbaar en redundant is opgezet.

Met de ontwikkeling van het Oegema Group Data Platform(OGDP) is ons systeem uitgebreid met een Kubernetes cluster om zo schaalbaarheid en redundancy te waarborgen voor de microservice architectuur van het OGDP. Lees hier meer over het OGDP.