Navigatie
nlendecs

volg mijn palletOegema Transport |

Eerste kandidaat STL zij-instroom traject positief

Hieronder een stukje van onze Eerste kandidaat STL Lucienne Mulder:

Vrachtwagen chauffeuse worden leek mij erg leuk, via een zij-instroom traject ben ik terecht gekomen bij Oegema Transport Dedemsvaart BV.

 

Het vinden van een transportbedrijf is niet makkelijk als vijftigjarige vrouw met een administratieve achtergrond. Op een gegeven moment vond ik tijdens mijn zoektocht een al wat ouder interview waarin Sibbele Oegema aangaf een voorstander te zijn van vrouwen op de vrachtwagen….mits geschikt. Ik ben er ook super dankbaar voor dat ik bij Oegema Transport deze kans en het vertrouwen heb gekregen.  Ik weet dat er vooraf enkele bedenkingen waren en achteraf gezien, nu ik een beetje inzicht krijg in wat het werk inhoudt, begrijp ik dat ook wel. Er komt echt wel meer bij kijken dan je C rijbewijs en Code 95 halen. Ik had weinig benul van wat ik nu in de praktijk zou moeten verwachten eerlijk gezegd. De eerste week ben ik mee geweest met de chauffeurs Roelof en Harm om aan het werk te proeven. De tweede week mocht ik alleen op pad en dan merk je dat je in sommige situaties de back-up van Roelof en Harm toch wel mist. Je vraagbaak is verdwenen en je moet het zo goed mogelijk zelf oplossen. Na twee weken was ik dodelijk vermoeid. Niet door de zwaarte van het werk of de lange dagen, maar wel door alle informatie waarmee ik overspoeld werd en die een plekje moest krijgen. Pas in de derde week begonnen dingen steeds meer op z’n plaats te vallen en kreeg ik het gevoel langzaam te weten waarmee ik bezig was. Je moet gewoon doorzetten dan komt het uiteindelijk wel goed.

 

Ik heb heel veel gehad aan alle informatie die ik heb gekregen van de andere chauffeurs en van de planning.  Ook de mannen in de loods heel erg bedankt voor alle ondersteuning.  Het laden was zeker niet mijn sterkste punt en ja er zijn een aantal europallets dodelijk verongelukt door mijn toedoen. Maar ook daarin heb ik nu meer inzicht gekregen dankzij jullie ondersteuning.

 

Ik had me nooit gerealiseerd wat er achter de schermen gebeurt als je een pak koffie uit het schap bij de supermarkt pakt. Maar toen ik laatst bij het distributiecentrum van de Jumbo in Breda kwam dacht ik ..crisis wat is het hier groot en wat consumeert de mens veel. Ik heb mijn ogen uitgekeken.

Of dat ik naar Europoort rij en denk… ik ga even snel lossen. En dan kom je er achter dat er nog twintig wachtenden voor je zijn…of je even achteraan wilt aansluiten. Dan merk je hoe onwetend je nog bent op dit gebied. Veel te leren dus nog. En gelukkig wordt mijn dienstverband verlengd en krijg ik de kans mezelf verder te ontwikkelen.


Contactgegevens

Oegema Transport Dedemsvaart B.V.
Pascalstraat 32, 7701 SE Dedemsvaart
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Culemborg B.V.
Erasmusweg 15, 4104 AL Culemborg
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Czech s.r.o.
Hájecká 14, 61800 Brno
Tel: +420725502688 / Info@oegematransport.nl
Back to top