Navigatie
nlendecs

volg mijn palletOegema Transport |

Hulptransport naar Bosnië

In mei 2014 werd een gedeelte van Bosnië verrast door het wassende water en hevige modderstromen die vanuit de bergen naar beneden kwam. De allesverwoestende water- en moddermassa liet diepe sporen na in het getroffen gebied. Mensen raakten letterlijk alles kwijt. Door de omstandigheden ter plaatse zijn de mensen niet in de gelegenheid om snel hun oude bestaan weer op te bouwen. Een helpende hand is dan meer dan welkom. Oud Bosnië veteraan Boudewijn Kok die diende bij DutchBat3 in Srebrenica in 1995 was op het moment van de hevige modderstromen in Bosnië en zag het leed dat daar werd aangericht. Boudewijn besloot om de mensen daar te helpen door in Nederland bruikbare goederen in te zamelen. Voor het transport werden Oegema Transport, Compass Transport en Brink XL benaderd die gezamenlijk van harte wilden meewerken aan dit initiatief. Op 4 september zijn drie volle opleggers van deze bedrijven met hulpgoederen vertrokken naar Zavidovici. Aan boord voornamelijk goed bruikbaar huisraad zoals stoelen, bedden, kasten etc. en een oplegger vol met een complete basisschoolinrichting. Het was naast een mooie reis ook een hartverwarmend welkom in Bosnië. Blije en dankbare mensen, blije kinderen en een zeer emotionele directeur van de basisschool. We kijken allen met een heel goed gevoel terug op een geslaagde missie.


Contactgegevens

Oegema Transport Dedemsvaart B.V.
Pascalstraat 32, 7701 SE Dedemsvaart
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Culemborg B.V.
Erasmusweg 15, 4104 AL Culemborg
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Czech s.r.o.
Hájecká 14, 61800 Brno
Tel: +420725502688 / Info@oegematransport.nl
Back to top