Navigatie
nlendecs

volg mijn palletOegema Transport |

Rondrit tijdens de Dedemsvaria

Uit de Dedemsvaartse Courant:

Dedemsvaart- Afgelopen zaterdag vond in het kader van ‘Dedemsvaria’ een rondrit met vrachtauto’s plaats. Mensen met een verstandelijke beperking waren uitgenodigd om in te stappen en mee te rijden. Een groot aantal chauffeurs met hun trucks verzamelde zich in het centrum. Hier stonden de passagiers al te wachten. Nadat deze ingestapt waren vertrok het konvooi voor een rondrit door onze prachtige omgeving.

Ook het Dedemsvaartse transportbedrijf Oegema was met 7 voertuigen present. Het bedrijf vindt net als haar medewerkers, het belangrijk om iets voor de gemeenschap te doen. “Op deze manier” zo vertelt een chauffeur “laten we zien dat we hier midden in staan. Toen onze directeur vroeg wie belangeloos mee wilde doen meldden we ons direct aan. Zo tonen we, net als de anderen hier, dat we betrokken zijn bij onze medemens. Iets doen voor een ander… Machtig!”.

Henk en Sander zijn twee van die mensen die mee mogen rijden. Met hun begeleidster kiezen ze een grote Mercedes Actros uit. “We willen wel samen, kan dat?” vraagt Henk aan de chauffeur. “Natuurlijk” zegt deze waarop beiden meteen de hoge cabine inklauteren: ’Gaaf!’ stelt Henk die de meest spraakzame van het duo blijkt te zijn.

Dedemsvaria 5

Nadat de andere passagiers ook in de grote vrachtwagens geholpen zijn kan de rit beginnen.

De bonte stoet voertuigen van vele bedrijven uit de omgeving gaat, voorafgegaan door een brandweerauto, luid toeterend op weg. Het gaat via Hardenberg, Vroomshoop, Ommen en Balkbrug terug naar Dedemsvaart. Langs de route staan veel mensen die de ‘gelegenheidsroutiers’ enthousiast begroeten. Onophoudelijk klinken de zware luchthoorns en de passagiers zwaaien vol overgave terug.

Sander en Henk in de Oegema Mercedes vermaken zich opperbest. Ze komen ogen en oren tekort en vooral Henk vertelt honderduit: “Als we lunchpauze hebben” zo vertelt hij, “Gaan we altijd op het viaduct staan en zwaaien naar de trucks. En bijna altijd toeteren ze naar ons !“  Sander knikt instemmend. “Toeter jij ook nog eens” vraagt hij met een blij gezicht. Rond 15.30 uur, volgens de mannen eigenlijk veel te vlug, draaien de vrachtwagens Dedemsvaart weer in. Een hoop gesis en de voertuigen staan stil. Sander en Henk hebben zichtbaar moeite om de cabine te verlaten: ‘Ik heb een prachtige rit gehad. Ik hoop dat ik zelf ook nog eens chauffeur mag zijn. En de volgende keer rij ik zeker weer mee met Oegema!” stelt Henk waarna beiden de chauffeur uitgebreid bedanken.

Wanneer iedereen uitgestapt is, uitgebreid afscheid genomen heeft van zijn of haar chauffeur of chauffeuse staan deze nog even na te praten. Allen zijn het er over eens. We hebben goed gedaan. Het was een prachtige rit met veel blije gezichten. volgende keer weer!.


Contactgegevens

Oegema Transport Dedemsvaart B.V.
Pascalstraat 32, 7701 SE Dedemsvaart
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Culemborg B.V.
Erasmusweg 15, 4104 AL Culemborg
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Czech s.r.o.
Hájecká 14, 61800 Brno
Tel: +420725502688 / Info@oegematransport.nl
Back to top