Navigatie
nlendecs

volg mijn palletOegema Transport |

PTV Smartour

PTV Smartour

Oorspronkelijk werden de ritten van de afdeling distributie gepland in een grote excel sheet.Alle zendingen werden in een lijst gezet, gesorteerd op postcode en zo gingen de planners er, op basis van hun ervaring als chauffeur, logische routes van maken.

Sinds maart 2006 maken we in plaats daarvan gebruik van het ritplanningsysteem Intertour.Intertour zorgt ervoor dat alle zendingen op een kaart worden gezet, zodat je daartussen lijntjes kunt tekenen; de routes. Daarbij houdt Intertour rekening met je vertrektijd, stoptijd, rijtijd en eventueel je rusttijden.

U kunt zich echter voorstellen dat er sinds maart 2006 en dit moment van schrijven, november 2013, nogal wat veranderd is op onze planning.Waar we eerst maar 1 afdeling hadden die met Intertour plande zijn dat er nu 6. Allemaal met hun specifieke eigenschappen en kenmerken.

Met intertour kan er niet tegelijk gepland worden, en tevens zouden we per afdeling nauwkeuriger in staat moeten zijn om de kenmerken in te stellen.Daarnaast stellen onze klanten steeds hogere eisen ten aanzien van de betrouwbaarheid van verwachte aankomsttijden, maar ook aan de performance van tijdsleveringen.

Daarom hebben we besloten om over te gaan naar de nieuwe versie genaamd Smartour. Deze nieuwe versie is gebaseerd op het oude, maar wel totaal vernieuwd.Op dit moment zijn we bezig met het testen, zaterdag 2 november hebben alle planners een training gehad en we hopen dat we in december met de eerste afdeling kunnen gaan starten.

Dan gaan we proberen om elke 2 á 3 weken een afdeling erbij te pakken. Hopelijk gaat het ons ook lukken om alle afdelingen (dus ook internationaal en bouw) op dit systeem te krijgen. Dat zal echter wel meer tijd vragen.

Uiteindelijk zullen we met smartour ook in staat zijn om tijdens de rit onze klant continue te voorzien van een actuele verwachte aankomsttijd.Dus als er vertragingen zijn in de rit, dan worden alle tijden opnieuw doorgerekend en voor de klant zichtbaar gemaakt op ons webportaal “oegema online” of door middel van een EDI uitwisseling.Tevens zullen de planners al van te voren een melding krijgen wanneer een tijdslevering in een bepaalde rit niet gehaald gaat worden, zodat we ook daar in staat zijn om onze klant van te voren al te informeren.


Contactgegevens

Oegema Transport Dedemsvaart B.V.
Pascalstraat 32, 7701 SE Dedemsvaart
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Culemborg B.V.
Erasmusweg 15, 4104 AL Culemborg
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Czech s.r.o.
Hájecká 14, 61800 Brno
Tel: +420725502688 / Info@oegematransport.nl
Back to top