Navigatie
nlendecs

volg mijn palletOegema Transport |

4e Eddy van Keulen Classic Spaghetti tocht

4e Eddy van Keulen Classic Spaghetti tocht

Zondag 3 maart was het dan eindelijk zover, de vierde editie van deze legendarische tocht. De ontvangst was om 8:30 uur in de kantine hier op het hoofdkantoor, waar Gerlof een ieder ontving met koffie en broodjes. Het weer leek gunstig, ondanks dat het eerst nog wat sputterde.

Er had zich een groep verzameld van 20 personen. Nog een laatste check van het materiaal en er kon gefietst worden. Op het dooie akkertje werd er koers gezet in de richting de woning van Eddy. Daar aangekomen had hij een tijdrit voor ons bedacht. Een rondje van 13 km door het naastgelegen driehoeksbos om vervolgens op zijn erf weer te finishen.

Eén voor één werd er gestart. De tijdmeting was in handen van de zoon des huizes. Al gauw barstte de onderlinge strijd los. De mannen gingen als gekken te keer. Links en rechts werd er ingehaald, met grote stofwolken tot gevolg. De tijden logen er niet om! Variërend van 30 tot 37 minuten werd het parcours afgelegd.

Eenmaal weer aangekomen op erfe van Keulen, stond de hele familie ons op te wachten met koffie, thee en koek. Al gauw stonden er 19 dampende lijven op het erf te genieten van de catering. Eén persoon, niet nader bij naam te noemen, kreeg er maar geen genoeg van. Hij bleef het rondje fietsen, tot hij voor de derde keer bij een paar vakantiewoningen langs fietste en ineens bedacht dat hij deze vandaag al vaker had gezien. Zijn tijd is dan ook niet geklokt. Toen hij eindelijk het erf van de familie van Keulen had gevonden, was hij dan ook zo vermoeid dat hij spontaan ging liggen (met schaafplekken als gevolg).

De groep was inmiddels al weer vertrokken in de richting van Ommen om nog een stukje heuvelachtig bos te doorkruisen. Ook tijdens deze rit bleek dat er onder de coureurs echte natuurliefhebbers zijn. Patrick Croezen bekeek sommige bomen van wel heel dicht bij en Wilfred Verjans is zo gek op paddenstoelen dat hij er op zijn buik bij gaat liggen kijken.. Maar gelukkig loopt alles goed af. Als de groep weer compleet is gearriveerd bij de fam. Van Keulen, wordt er nog een groepsfoto gemaaktter herinnering aan deze gezellige en sportieve dag. De ochtend loopt inmiddels al op zijn einde en er wordt nog een stukje bos gefietst om daarna weer richting ons hoofdkantoor te pendelen. Onderweg liep er toch nog iemand dusdanige materiaalpech op, dat hij zijn rit niet vervolgen kon. Dan blijkt eens te meer dat mensen net dieren zijn, hoe dichter ze bij de stal komen hoe harder ze gaan. Sommigen met schuim op de mond.

De hele groep verzamelde zich weer in de kantine (ook de man met pech). Gerlof had hier voor de catering gezorgd, voldoende drinken voor iedereen. En natuurlijk, wat eet je na afloop van de spaghettitocht BAMI of NASI!! Kortom, een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Op naar de 5de Eddy van Keulen Spaghettitocht. Namens alle deelnemers, de familie van Keulen en Oegema bedankt voor de goede zorgen!


Contactgegevens

Oegema Transport Dedemsvaart B.V.
Pascalstraat 32, 7701 SE Dedemsvaart
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Culemborg B.V.
Erasmusweg 15, 4104 AL Culemborg
Tel: +31(0)523612039 / Info@oegematransport.nl
Oegema Transport Czech s.r.o.
Hájecká 14, 61800 Brno
Tel: +420725502688 / Info@oegematransport.nl
Back to top